Vanddråbe i blåt vand

Afslutning af etape 1

Vi er nu så langt fremme med første etape, at det er tid for den enkelte ejendom at tilkoble sig det nye kloaksystem.

Færdigmelding af separatkloakering i 1. etape, Harhoffs Alle mv.

Vedr. Harhoffs Allé mv.

Vi er nu så langt fremme med første etape, at det er tid for den enkelte ejendom at tilkoble sig det nye kloaksystem.

Det betyder at I skal have fat i en autoriseret kloakmester (gerne mere end en) for at få et tilbud på at udføre separation og tilslutning. Kloakarbejder på egen grund kræver at man er autoriseret og derfor må I ikke selv udføre arbejdet.

Når I indgår en aftale med en kloakmester, bør I sikre jer, at han som en del af aftalen, står for indberetningen til Ringsted Kommune.

Det er den enkelte grundejer der har ansvaret for at det nye kloaksystem er indberettet til myndigheden og vi har tidligere set at nogle kloakmestre ikke prioriterer det særlig højt. Jeg vil derfor råde jer til, at betaling for arbejdet er betinget af at indberetningen til myndigheden, er foretaget og dokumenteret.

Tidsfrister

For at undgå at alle skal have lavet kloak på næsten samme tid har I en frist frem til:

31. august 2023

Såfremt Ringsted Kommune ikke har modtaget indberetningen fra kloakmesteren inden ovenstående dato, vil kommunen følge op på de ejendomme, der mangler og i sidste ende udstede et påbud.

Praktisk information

I har nu 2 parcelbrønde på jeres grund. Den ene er til regnvand og den anden er til spildevand. Den til regnvand har enten et blåt opføringsrør eller den er malet indvendig med blå spraymaling.

Vi sender ikke ”som udført” tegninger med ud, men har jeres kloakmester behov for det skal han blot henvende sig hos forsyningen.

Entreprenørens arbejder

Entreprenøren er næsten færdig, men mangler stadig nogle mindre ting, der er påpeget på en mangelgennemgang, så vi har endnu ikke holdt en afleveringsforretning.

Der kan derfor godt være nogle forhold I ikke syntes er i orden, men som vi har planlagt til udbedring.

Uanset om vi alligevel ville komme forbi, skal jeg anmode jer om snarest muligt at påtale forhold, som I ikke mener er retableret i tilstrækkelig god stand. Dette dels for at vi kan få lukket sagerne og dels fordi jeres kloakmester nu skal i gang og arbejder specielt omkring belægning vil overlappe hinanden.

Jeg skal bede jer om at fremkomme med evt. påtaler senest 6. marts 2023

Har vi ikke modtaget en påtale inden ovenstående dato, betragter vi arbejdet som godkendt.

Der er selvfølgelig forhold, som man ikke kan udtale sig om på nuværende tidspunkt. Det gælder specielt beplantning. Her gælder tidsfristen ikke. Hvis I, i løbet af sommeren, må erkende at jeres hæk eller anden beplantning, ikke har overlevet gravearbejdet, så skal I blot henvende jer og så ser vi på det sammen. Jeg skal i den forbindelse opfordre til at vande, hvis vi får et tørt forår.

Infoskrivelser

De af jer, som ikke fremover, ønsker at modtage informationsskrivelser fra forsyningen vedr. 2. etape, skal sende mig en mail og så vil I blive slettet af mail-listen.

Til slut vil jeg gerne takke for jeres store tålmodighed og positive tilgang til dialog.

Projekt-reference
Harhoffs Allé