Julebillede af juletræ med pynt

God jul og godt nytår - året der gik i Kærehave

I sommeren 2022 påbegyndte Ringsted Forsyning anlægsarbejdet med separatkloakering, udskiftning af vandledninger og etablering af fjernvarme i Kærehave. Efter en dårlig start som førte til, at vi måtte skifte entreprenør, lykkedes det heldigvis at få et godt samarbejde i stand med entreprenørfirmaet Gorm Hansen A/S, som trådte til med kort varsel og overtog og færdiggjorde entreprisen.

Juleferien nærmer sig og roen har sænket sig over Kærehave

Anlægsarbejdet er nu afsluttet. Der er afholdt afleveringsforretning og entreprenøren har haft en periode til at udbedre ”mangler”.

Så meget er der sket

  • 210 husstande er nu tilkoblet fjernvarme
  • 28 husstande er klar til separering af kloak, nogle har allerede udført arbejdet på egen grund
  • Der er lagt 1,8 km nye kloakrør og stikledninger, 3,5 km fjernvarmerør og 960 meter vandledning
  • Der er strømpeforet 530 meter kloakrør og stikledninger i områder som allerede var separatkloakeret
  • Der er sat 90 brønde
  • Der er sat en ny pumpestation og renoveret en oppumpningsbrønd
...

Enkelte udskudte opgaver vil først blive udført i 2024 – det gælder blandt andet omkobling af nogle kloakledninger på Køgevej, som udføres i januar, opretning af belægninger på Kærehave Skovvej 1-15, som kræver tørt og frostfrit vejr – og udlægning af asfaltslidlag på Skovbrynet, Egevænget, Kærehave Skovvej, Kærehavevej og Skovvænget som udføres i efteråret 2024.

Gamle kloakledninger som skal nedlægges, når alle er koblet over på den nye kloak, vil blive fyldt med beton, i takt med at ledningerne ikke længere er i brug.

Du kan i den røde faktaboks til venstre læse om hvor mange ledninger der er lagt, brønde som er sat, og ejendomme som er overgået til fjernvarme i den tid, vi har gravet i Kærehave.

 

I starten af januar udsendes breve til alle ejendomme, som er klar til separatkloakering, vedlagt en ajourført tegning af, hvad vi har udført omkring jeres matrikel.

Legetøjsbil i rød med jueltræ ovenpå

Den nye Spildevandsplan 2024 er sendt til politisk behandling og kommer i offentlig høring 29. januar til 25. marts 2024 og forventes at blive vedtaget på byrådsmøde 10. juni 2024.

Efter vedtagelsen udsender Ringsted kommune en frist for separering af kloakken på de matrikler, hvor der ikke allerede var separatkloakering. Fristen forventes at blive 3 år fra vedtagelsen.

Husk: Ringsted Forsyning holder lukket mellem jul og nytår. For akutte henvendelser kan vagten kontaktes på tlf. 6989 8000

Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår og takker for jeres samarbejde og tålmodighed!