Billede af Harhoffs Alle ved afspærring og udgravning taget i efteråret 2023

Informationsbrev januar 2024

Som ejer af ejendommen Harhoffs Allé mv., Ringsted, modtager I nedenstående informationsskrivelse. Desværre er året startet med en kuldeperiode, det bevirker at vi ikke kan komme i gang med at fjerne forureningen i Hovmarksvej.

Når jorden er frosset, som den er nu, kan vi ikke adskille jordlagene i forurenede og ikke forurenede, hvilket ville betyde at vi skulle køre meget mere jord til deponi end det er nødvendigt, for at fjerne forureningen.

Dette ville være et meget fordyrende tiltag.

Vores forventning var at vi skulle starte op her på torsdag, men det er vi, som sagt, nødsaget til at udskyde.

Som vejrmeldingen er pt., tror jeg ikke på at det bliver bedre i uge 3 og vi skal sandsynligvis godt ind i uge 4, førend det bliver bedre.

Onsdag i næste uge (d. 17) vil jeg igen tage bestik af situationen og vejrmeldingen og melde ud om hvornår vi forventer at komme i gang, såfremt der er optøning på vej.

En lille status.

Vi har nu alle tilladelser på plads. Både de miljømæssige (Ringsted Kommune) og de arbejdsmiljømæssige (Arbejdstilsynet). Der er udarbejdet retningslinjer for de folk, som skal håndtere forureningen og der er styr på deponi og transportør.

De fleste af jer har sandsynligvis set at entreprenøren har opsat et pladehegn omkring det område, hvor vi skal håndtere forureningen. Det har vi valgt at gøre dels for at begrænse støvudviklingen og dels for ikke at invitere til at I der færdes i området skal standse op for at følge med i aktiviteterne og dermed udsætte jer selv og jeres børn for støv fra forureningen.

Meldingen fra de eksperter vi har talt med, er at det ikke udgør nogen stor sundhedsrisiko, men vi har alligevel valgt denne løsning.

Når vi går i gang med selve fjernelsen af den forurenede jord, vil I måske opleve at de folk der færdes inden for det afspærrede område, vil være iklædt hvide engangsdragter. Det er et krav fra Arbejdstilsynet for at beskytte de folk, som er i direkte kontakt med den forurenede jord, i længere tid ad gangen. De maskiner der bliver benyttet, har overtryk i førerhuset også for at beskytte entreprenørens folk.

I øvrigt gør vi hvad vi kan, for at der ikke er nogen der kan blive påvirket af forureningen, samt at undgå en spredning

Projekt-reference
Harhoffs Allé