En masse arbejdeshjelme i en masse farver hænger på en væg

Informationsbrev juni 2023

I modtager denne skrivelse, som ejere af ejendommen Harhoffs Allé mv. i Ringsted. Nu hvor vi nærmer os sommerferien er det på tide med en opdatering i forhold til fremdriften på vores projekt.

Harhoffs Alle - juni 2023 - God sommerferie til alle

I Harhoffs Allé mellem Brogade og Hovmarksvej er vandledningsarbejderne afsluttet. Kloakarbejderne forventes afsluttet senest i starten af næste uge, der mangler kun nogle enkelte stik.

Planen er så at fjernvarmearbejderne startes op i Harhoffs Allé og forhåbentlig er vi klar til at lægge det første stykke rør i jorden torsdag i uge 28, hvor der så vil være lukket for fjernvarmen.

Hovmarksvej 1-9 har drillet en hel del. Det skyldes først og fremmest at fortovet har været spækket med forskellige kabler, som umuliggjorde at stikledningerne kunne graves ind til ejendommene. Derfor har det været nødvendigt at benytte en såkaldt mamutsuger, der suger jorden væk ind under de mange kabler. Det har forsinket os en del. Dernæst har vi bokset med et 10 kv el-kabel, der har været i vejen først for kloakken og dernæst igen for fjernvarmen. Det har betydet at der skulle findes en ny løsning for fjernvarmen, så den kunne krydse el-kablet.

Det skulle nu være på plads, så der aflukkes i morgen torsdag, hvor der lægges fjernvarmerør i jorden.

Når fjernvarmen er i jorden, skal der etableres en ny overgang fra Hovmarksvej til Næstvedvej. Hovmarksvej bliver spærret for biltrafik ved nr. 3, således at der ikke er gennemkørsel fra Hovmarksvej til Næstvedvej, dog således at kørende fra Dampmølleparken stadig skal have udkørsel til hovmarksvej og videre ud på Næstvedvej. I dette projekt skal der sættes en masse kantsten om og omlægges fortove, samt etablere en hævet flade. Vi skal helt frem til starten af august uge 31-32, førend vi har en forventning om at være færdige i Harhoffs Allé 27-11, samt Hovmarksvej 1-9 og at der er lavet belægninger, så der igen kan åbnes op for trafikken.

Entreprenøren holder ikke ferielukket, men der vil være en reducering af mandskabet hen over ferien.

Den sidste del af Hovmarksvej fra nr. 11-17, samt Harhoffs Allé 1-10 laves som en slutetape i løbet af efteråret.

Vi har haft en del henvendelser fra beboerne på Brogade, hvor det er fremført at man ikke kunne passere de nye ramper ved indkørslerne. Jeg har forholdt mig til at Ringsted kommune har godkendt vejprojektet uden bemærkninger. Vi har gennemgået ramperne og kan se at der mange steder er en meget høj lysning (højde) på kantstenene. Det betyder at mange biler skraber på fortovet, når de forsøger at komme ind i indkørslerne. Det kan ikke bare løses ved at gøre ramperne dybere (mindre stejle), idet forenden af bilen skal hæves inden den når kantstenen. Det betyder at rampen skal starte 1-1,5 m ude i kørebanen, hvilket vil give nye problemer.

Der er aftalt med vores rådgiver at de prøver at finde en løsning på problemet så I alle igen kan komme ind i indkørslerne.

Projekt-reference
Harhoffs Allé