Mobil med facebook og skriveblok

Opdatering på jordforurening Hovmarksvej

Vi har tidligere meldt ud om forureningen, som vi er stødt på i Hovmarksvej. Vi har nu fået analyseresultaterne.

Jordforureningen bliver fjernet

Hvad har vi fundet?

Vi har nu fået analyseresultaterne og kan bekræfte at der fortrinsvis er tale om 3 forureninger.

Dels cyanid forurening, som forventes at komme fra gl. gasværksslagger. De er beliggende i de øverste 10-20 cm af vejopbygningen. Som forventet er der tale om bundet cyanid, dvs. at det ikke er farligt at færdes i området.

Derudover er der påvist forurening med de såkaldte PAHér. Det er tjærestoffer som stammer fra asfalt. Denne forurening har ikke noget med gasværksslaggerne at gøre.

Til sidst er der også påvist forurening med de såkaldte kulbrinter. Det er oliestoffer og vi kan ikke sige noget om kilden, men det har ikke noget med cyanidforureningen at gøre.

Anlægsarbejde starter først op igen næste år

Vi er nu så langt henne på året at fyringssæsonen er i gang og vi vil ikke lave fjernvarmearbejder, hvor vi er nødsaget til at lukke for varmen, i denne periode. Vi vælger derfor at stoppe ledningsrenoveringen helt for i år.

Vi vil dog ikke lade cyanidforureningen ligge, længere end højst nødvendigt, og vil i løbet af november, påbegynde en afgravning og bortskaffelse af denne forurening.

Vores rådgiver på projektet Lyngkilde A/S laver i samarbejde med entreprenøren og arbejdstilsynet en såkaldt ”Plan for sikkerhed og sundhed” hvor de værnemidler, som entreprenøren skal benytte for at håndtere forureningen beskrives.

Vores rådgiver på selve forureningen NIRAS A/S laver en plan for oprydningen og fører miljøtilsyn ved udførelsen for at sikre at alt det forurenede materiale, som vi er stødt på, bliver fjernet.

Forureningen med tjære og olier er noget vi ofte støder på i forbindelse med ledningsrenoveringer, så det håndteres helt normalt og køres særskilt væk til godkendte jordmodtagere. Dette udføres samtidig med at ledningsrenoveringen pågår.

Når vi har fjernet cyanidforureningen, bliver der fyldt op og udlagt et lag asfalt, så vejen kan genåbnes hen over vinteren.

Vi beklager og ærgrer os over at vi ikke bliver færdige i 2023, som planlagt, men der er ting, som vi ikke er herre over.

Projekt-reference
Harhoffs Allé