frosne blade og bær

Varmerekord i frostvejr

Søndag d. 7. januar, havde vi varmerekord på halm -og kraftvarmeværket og de decentrale anlæg i Ringsted. 983 MWh formåede vores produktionsanlæg at levere, så alle fjernvarmeforbrugere kunne få varme i huset.

Frostvejr gav varmerekord i Ringsted

Søndag d. 7. januar 2024 blev isnende kold. Tocifrede minusgrader betød ekstra speed på vores halm -og kraftvarmeværk på Jættevej og vores centraler både i den nordlige og sydlige del af Ringsted. Dette skyldes særligt at så mange befandt sig hjemme denne dag. 

I alt blev der produceret 983 MWh i løbet af de 24 timer. Morgenen efter, mandag d. 8. januar, var der endnu en varmerekord, hvor vi i en enkelt time producerede hele 45 MW. Det betød at alle anlæg var i spil: Halm, varmepumpe, træpiller og gas. 

Til sammenligning producerer vi helt ned til 5 MW i timen på en dansk sommerdag. 

De mange varmekilder, sikrer stabile priser

Det var ikke kun anlæggene der kom på overarbejde. Også vores drift på varmeanlæggene, måtte sikre sig, at vi  fordelte hvilke varmkilder der blev anvendt i forhold til, hvad de koster. På den måde kan vi, også når det er frost og sne, sikre stabile varmepriser for fjernvarmekunderne. 

Der er i 2024 ingen prisstigninger på varmetaksterne, sammenlignet med 2023 priser. 

Forrygende indsats

Modtagelsen af halm og træpiller kræver også en ekstra indsats, da det skal transporteres til værket. I sne og slud.

Tak til vores fantastiske drift for at stå klar i frost og kulde, i weekend og nat, for at sikre vores produktionsanlæg kører og varme kan sendes ud til borgerne.