Billede af roskildevej nordlig del efter anlægsprojekt på B1

Sommerevent på Roskildevej 22. juni

Roskildevejsprojektet har nu været i gang i et år. Der er sket mange ting på vejen, både over og under. For at markere projektets første år, inviterer vi på pølser, vand og sodavand for alle interesserede.

Et år af anlægsprojektet er nu gået

Den 22. april 2023 var det et år siden, første spadestik på Roksildevej blev taget. Vi er færdige med den nordligste del af Roskildevej, det vi har kaldt etape B1 og B3 samt dele af C3, og vejen har tydeligt ændret karakter. Under jorden er kloaksystemet blevet separeret. Det betyder, at regnvand og spildevand nu løber i to forskellige rør, til gavn for infrastruktur, renseprocesser og klima. Gamle ledninger er blevet saneret, så vi mindsker risiko for brud på ledningerne i mange år frem.

Over jorden er vejen ændret. Vi har etableret regnvandsbede som skal håndtere regnvand i området, sikre mod oversvømmelser og samtidig skabe et mere skønt byrum. Der er lavet parkeringslommer, vejen er snævret ind i bredden og der er etableret sikrede overgange for bløde trafikanter samt lavet ny cykelsti. Der er plantet træer, og  vi håber snart at kunne beplante regnvandsbedene med blomster, stauder og græsser. Foruden dette vil der blive lagt slidlag på vejen. 

Kom forbi os d. 22. juni

Den 22. juni 2023 byder vi på pølser, vand og sodavand for alle interesserede. Kom forbi og få en snak med os, og tag gerne børnene med. Der vil være mulighed for at se på nogle af de store gravemaskiner, som entreprenøren bruger i anlægsprojektet. Der vil også være mulighed for at prøve en eldrevet børne-gravemaskine i vores anlagte sandkasse. Omkring kl. 15 forventer vi at invitere interesserede fremmødte på gåtur på den nordligste del af Roskildevej, hvor man blandt andet kan høre mere om regnvandsbedene. 

Dato: 22. juni 2023
Tid: kl. 14 - 17
Hvor: Ved skurbyen på Kobbervej nr. 6 i Benløse
 

Vi glæder os til at se jer! 

Projekt-reference
Roskildevej