Billede af roskildevej nordlig del efter anlægsprojekt

Et år er nu gået, hvad er der sket på Roskildevej?

D. 23. april 2022 satte vi skovlen i jorden og anlægsprojektet startede op på Roskildevej. Nu, et år efter, er projektet i fuld gang, nogle etaper er afsluttet og andre er ved at blive lavet. Vi kommer her med en opsamling på året der er gået, med anlægsarbejde på Roskildevej.

Et år inde i projektet 

Hele Roskildevej skal separeres, der skal saneres og fjernvarme skal etableres. Vejen skal klimatilpasses og trafiksikkerheden skal øges. 

Vi skriver i dag 22. april 2023. Vi er færdige med den nordligste del af Roskildevej, det vi har kaldt etape B1 og B3 samt dele af C3, og vejen har tydeligt ændret karakter. Under jorden er kloaksystemet blevet separeret. Det betyder, at regnvand og spildevand nu løber i to forskellige rør, til gavn for infrastruktur, renseprocesser og klima. Gamle ledninger er blevet saneret, så vi mindsker risiko for brud på ledningerne i mange år frem.

Over jorden er vejen ændret. Vi har etableret regnvandsbede som skal håndtere regnvand i området, sikre mod oversvømmelser og samtidig skabe et mere skønt byrum. Der er lavet parkeringslommer, vejen er snævret ind i bredden og der er etableret sikrede overgange for bløde trafikanter samt lavet ny cykelsti. Der er plantet træer, og i maj vil regnvandsbedene blive beplantet med blomster, stauder og græsser. 

Den færdige etape i meter og antal

På den færdige del Roskildevej er der: 

  • Lavet 1000 meter kloakledning
  • Lavet 650 meter fjernvarme
  • Sat 1000 meter kantsten, hvilket svarer til 10.000 chaussesten
  • Lagt 2000 meter fortovsfliser, hvilket svarer til 4000 fliser
  • Flyttet 28.000 tons jord, hvilket svarer til ca. 1,9 millioner trillebøre   
  • Plantet 56 træer

Tunnel arbejdet 

Efter fund af asbest i gangtunnelerne på Roskildevej, blev arbejdet med nedbrydningen mere omfattende, end først forventet. For at kunne fjerne tunnelerne, måtte vi først hyre et professionelt firma til at fjerne asbesten. Betonstykker blev flyttet lidt af gangen, for at sikre korrekt håndtering og genbrug. Tunnelen ved Fredensvej er helt brudt op og fjernet. Arbejdet med tunnelen ved Smålodsvej går ind i sin afsluttende fase. 

I alt er der

  • Fjernet 600 tons beton

Før og efter

Her kan du se billeder af hvordan Roskildevej så ud før, på den nu færdige etape, samt hvordan den ser ud i dag, efter at vi har arbejdet der. 

Før

Roskildevej før billede før anlægsarbejde set i den nordlige del af vejen

Efter

Billede af roskildevej nordlig del efter anlægsprojekt på B1
Billede af roskildevej nordlig del efter anlægsprojekt

 

Når regnvandsbedene er beplantet, forventer vi det ser ud som på illustrationen herunder

Visualisering af Roskildevej efter projektafslutning
Projekt-reference
Roskildevej