Fjernvarme på Roskildevej etableres efter kloak, vej- og klimaprojektets afslutning

Fjernvarme

Fjernvarme på Roskildevej etableres/opstartes i 2025 og vil ske i umiddelbar forlængelse af kloak, vej- og klimaprojektets afslutning.

Økonomiske hensyn skubber til fjernvarmeudrulning på Roskildevej

Udrulning af fjernvarme på Roskildevej har ikke været en del af det igangværende anlægsarbejde fra start. Da Roskildevejsprojektet blev budt ud, vidste vi dengang ikke hvornår fjernvarmen ville komme til Benløse. Der er sideløbende arbejdet på godkendelse af fjernvarmearbejdet.

Ringsted Forsyning har modtaget tilbud på jord -og belægningsarbejdet for udrulning af fjernvarme Roskildevej. Prisen herpå ligger langt fra hvad der er bruger- og samfundsøkonomisk forsvarligt og rimeligt.

Vi har afsøgt de muligheder, der er for at udføre fjernvarme samtidigt med igangværende projekt for kloak, vej og klimaprojekt på Roskildevej. Det har ikke været muligt at få et tilbud på jord -og belægningsarbejdet i forbindelse med etablering af fjernvarme, som var indenfor rammerne af den økonomi, vi har.

Tilbuddet lå langt fra hvad projektøkonomien kan rumme. Det ville i sidste ende være en ekstra pris vores kunder skulle bære og finansiere. Og det ønsker vi ikke at pålægge dem.

Hvornår kommer fjernvarmen på Roskildevej?

I år 2025 forventes opstart. Vi etablerer fjernvarmen på Roskildevej i umiddelbar forlængelse af anlægsprojektets afslutning med kloak, vej og klima.

Vi laver fjernvarmen før der laves asfaltslidlag på vejen, altså starter vi fjernvarmearbejdet op, inden vejen laves helt færdig. Når vi graver fjernvarme, arbejder vi i smalle render, så vi fylder ikke så meget som kloakarbejderne gør. Arbejdet med fjernvarme kan yderligere udføres hurtigere, end arbejdet med kloak. Det vil altså ikke være lige så omfattende et arbejde, der skal udføres, som det arbejde der anlægges nu. Dog vil det fortsat medføre gener for såvel gående som kørende trafik, hvormed der kan forekomme begrænset adgangsforhold i perioder. 

Graver I så den samme vej op to gange?

Ja, det er desværre den situation vi ser os ind i og det er ikke med vores gode vilje. Og ja, det er temmelig dumt at grave op to gange.

Vores vigtigste prioritet er at sikre en fornuftig og rimelig økonomi for vores kunder. Gravede vi fjernvarmen nu, havde det påvirket hele økonomien i projektet med fjernvarme i Benløse negativt.

Hvornår kan beboere på Roskildevej tilmelde sig fjernvarme?

Alle i Benløse, uanset Energidistrikt (ED), vil få tilbudt at tilmelde sig fjernvarme i år 2023.

Hvornår vi udfører fjernvarmen ude i vejen på Roskildevej, kan vi ikke sige præcist endnu. Det er vores forventning at det sker i umiddelbar forlængelse af nuværende projekt. Altså kan vi starte fjernvarmeetablering på Roskildevej i 2025.

Emne
Projekt-reference
Roskildevej