Person Putting Coin in a Piggy Bank

Fjernvarmekunder får penge tilbage for 2022

Fjernvarmekunder hos Ringsted Forsyning får tilbagebetalt større beløb for varmeregningerne i 2022. Det skyldes blandt andet en mild vinter og fornuftigt varmeforbrug hos vores kunder.

Kunder hos Ringsted Fjernvarme får penge tilbage for året 2022

I Ringsted kommer fjernvarmeforsyningen ud med et overskud for året 2022, som direkte kommer vores kunder til gode. Vi tilbagebetaler 75 kr. pr. MWh inkl. moms. Det svarer til 1200 kr. for et almindeligt parcelhus med et årsforbrug på 16 MWh. I alt forventes at blive udbetalt 8 mio. kr.

Pengene vil blive udbetalt som en reduktion af den første regning for 2023. 

Hvorfor får forbrugerne penge tilbage?

At 2022 har givet et økonomisk overskud, som vi nu tilbagebetaler til vores kunder, skyldes flere ting:

  • Året 2022 viste sig at være varmere end ventet, og med en mild vinter
  • Kunderne har taget til sig at spare på varmen - Når der bruges mindre varme, kan vi undgå spidsbelastning og dyre brændsler såsom gas og olie
  • Vi optimerer på vores værker, så vi hele tiden bruger de billigste brændsler
  • Vi har stået til rådighed for elmarkedet, som køber strøm fra vores produktion
Takstens udvikling for 2022
Budget Regnskab 
Prisen pr. MWh Inkl. moms Prisen pr. MWh Inkl. moms
440,90 kr. 365,90 kr.

Ros til kunderne for lavt varmeforbrug

Vi kan se på tallene for år 2022, at vores kunder i gennemsnit har brugt 14 MWh på et år, fremfor de almindelige 16 MWh der forventes årligt for et parcelhus i Ringsted. Det viser os, at kunderne virkelig har taget energikrisen alvorligt, hvilket vi gerne vil give stor ros for.

Den grønne omstilling er på vej

Vi har siden 2009 investeret i grønne initiativer på fjernvarmeområdet. De nyeste på stammen er et varmepumpeanlæg i 2020 og to mindre træpilleanlæg i december 2022. Sammen med halmen og kraftvarmeværket har vi nu et meget robust og fleksibelt fjernvarmesystem, og det har hjulpet os igennem 2022. I år 2024 forventer Ringsted Forsyning at blive fuldstændig uafhængig af fossile brændsler. Det bliver i forbindelse med opførelse af nyt stort halmvarmeværk i Benløse.

Kontakt

logo facebook 1.0.png

Ringsted Forsyning

Forsyningsvirksomhed
69 89 80 00