En masse arbejdeshjelme i en masse farver hænger på en væg

Opdatering på jordforurening Hovmarksvej

Sidste uge kunne man læse, at der under gravearbejdet til nye kloakledninger på Hovmarksvej var blå misfarvninger i den ellers mørke jord og det lugtede af tjære. Vi har nu fået foretaget endnu flere prøver af jorden, og der er ikke grundlag for yderligere restriktioner end dem, som er foretaget. Altså vurderes der ikke sundhedsrisiko for beboere i området.

Efter fund af de blå misfarvninger blev gravearbejdet standset, udgravningen blev spærret af med højt hegn samt blev der lagt et tykt lag sand på. Det viste sig at jorden var forurenet med blandt andet cyanid, tjære og kulbrinter. Vi har nu fået foretaget yderligere prøver af jorden. 

  • Prøverne giver ikke anledning til, at der skal foretages yderligere restriktioner, end dem som er taget.
  • Der vurderes ikke sundhedsrisiko for beboere i området.
  • Der foretages nu boreprøver i andre områder af Hovmarksvej, i lagtykkelser af 0,5 m, 1,5 m og 4,0 m, for at se udspredningen af forureningen i de omkringliggende dele af anlægsprojektet. 
  • Der arbejdes med sikkerhed- og sundhedsplan for håndtering af der forurenede jord, herunder arbejdsprocesser og endelig slutdeponering. Jorden skal fjernes, og dette skal gøres sikkert for alle.