Visualisering af Roskildevej efter projektafslutning

Roskildevej etape B2 - Nedbrydning af tunnel ved Smålodsvej

D. 15. marts går vi ind i en ny del af fasen med nedbrydning af tunnelerne. Vi skal nu til at nedbryde tunnelen ved Smålodsvej, hvilket medfører, at vi ændrer i trafikafviklingen i området, hvor der graves. Vi har indtil nu kun arbejdet med nedbrydning af tunnelen ved Fredensvej.

Nedbrydning af tunnel ved Smålodsvej

Vi påbegynder arbejdet med at nedbryde tunnelen ved Smålodsvej d. 15. marts 2023. Når arbejdet med tunnelen er færdigt, vil vi herefter fortsætter arbejdet med ledningsrenovering, separering og fjernvarme i Roskildevejen ved Smålodsvej. Det forventes, at vi efter nedbrydning af tunnelen, kan åbne for gennemkørsel med ensretning på Roskildevej. Forventeligt i uge 29.

Som der tidligere er meldt ud, vil Roskildevej fortsat være lukket for gennemkørsel frem til og med juni 2023. 

Nedbrydning af tunnelen ved Smålodsvej er en del af det samlede arbejde vi skal lave, for nedbrydning af tunnelerne og det gravearbejde, som skal laves på Roskildevej mellem nr. 115 - 143 samt mellem Smålodsvej og Roskildevej nr. 235.

Når arbejdet med tunnelen ved Fredensvej samt på Roskildevej mellem nr. 115 - 143 er færdigt, vil vi åbne for gennemkørsel på denne strækning, forventeligt i uge 29. 

Trafikafvikling og omkørsler 

I forbindelse med nedbrydning af tunnelen, er vi nødsagede til at lukke for ind og udkørsel ved Smålodsvej til Roskildevej. Det betyder, at man skal køre en anden vej, hvis man skal til eller fra Smålodsvej. Disse planer for trafik og omkørsel er gældende indtil uge 29.

  • Smålodsvej kan tilgås via Præstevej og Benløse by, kommer man nord fra. 
  • Smålodsvej kan tilgås via Holbækvej og Fluebæksvej, kommer man syd fra.

I forbindelse med nedbrydning af tunnelen ved Fredensvej, er vi nødsagede til at lukke for ind og udkørsel ved Fredensvej. Det betyder, at man skal køre en anden vej, hvis man skal til eller fra Fredensvej. Disse planer for trafik og omkørsel er gældende indtil uge 29.

  •  Fredensvej kan tilgås via Præstevej, Benløse by, Smålodsvej og Fluebæksvej kommer man nord fra.
  •  Fredensvej kan tilgås via Holbækvej og Fluebæksvej, kommer man syd fra

Skal du til den del af Roskildevej, som ligger mellem arbejdet på Tofteåsvej og Smålodsvej, kan du komme til denne del af Roskildevej på disse to måder, afhængigt af om du kommer fra sydlig eller nordlig retning. 

  • Roskildevej, mellem Tofteåsvej og Smålodsvej kan tilgås via Præstevej, Benløse By, Smålodsvej og Tofteåsvej, kommen man nord fra
  • Roskildevej, mellem Tofteåsvej og Smålodsvej kan tilgås via Holbækvej, Fluebæksvej, Fredensvej og Tofteåsvej, kommen man syd fra
  • ​​​​​​​Østervej: Til- og frakørsel skal ske via Fælledvej

Planerne for trafikafvikling samt oversigt over skiltning af omkørsler, kan ses på denne PDF

Særligt for cyklister til SFO og skole

For cyklister gælder det, at vi har lavet to anbefalede cykelruter. Disse ruter er gældende indtil uge 29.

Rute 1

Denne rute går via Holbækvej og Ludvig Holbergs vej og herfra via cykel -og gangsti til skolerne og SFO. Ruten vil være skiltet. Ved overgang fra Roskildevej til Holbækvej skal cyklister og gående benytte sig af fodgængerovergange ved lyskrydset. Der etableres dobbeltrettet cykelsti i retning mod Holbæk således, at cyklister ikke skal krydse Holbækvej, hverken til eller fra skole. 

Rute 2

For cyklister gælder det, at vi har lavet to anbefalede cykelruter. Denne rute er særligt for dem, som skal til og fra Ringsted i retning mod Benløse. Ruten går via cykelbroen over motorvejen, for så at køre ned til Benløse Skel, op langs Benløse Skel, krydse Roskildevej og derfra gennem en midlertidig vej direkte til Benløse Leragervej og så til Smålodsvej.

Der er givet tilladelse til, at cyklister kan køre ind over grunden mellem Benløse Leragervej nr. 1 og Sandagervej nr. 14. Der er lagt plader ud, som danner en vej cyklisterne kan køre på. Ruten er skiltet, og det vil være skiltet, at cyklisterne kan krydse grunden her, samt er der tydeligt banet en cykelsti med plader på jorden, ind over grunden. 

Krydsning for cyklister på grunden mellem Benløse leragervej 1 og Sandagervej 14
Projekt-reference
Roskildevej