Visualisering af Roskildevej efter projektafslutning

Nedbrydning af tunneler starter op efter nytår

Arbejdet med nedbrydning af tunnelerne på Roskildevej starter op efter nytår. Vi starter med nedbrydningen af tunnelerne, og fortsætter derefter arbejdet i vejen. Arbejdet vil fortsætte indtil sommerferien 2023.

Roskildevej lukkes mellem Fredensvej og Tofteåsvej

Ringsted Forsyning og Ringsted Kommune er nu klar med en plan for hvordan tunnelen ved Fredensvej skal nedbrydes. Størstedelen af tunnelen skal fjernes. Roskildevej lukkes derfor for gennemgående trafik fra d. 2. januar 2023 og frem til sommerferien 2023. 
 
Lukningen ved Fredensvej omfatter også cykelsti og fortov i hele det afspærrede område. Der vil derfor kun være gående adgang til ejendommene langs strækningen, og det skal ske fra siden mod Tofteåsvej. Der vil blive etableret dobbeltrettet kørespor fra rundkørslen ved Tofteåsvej, og frem til Netto.

Vi lukker Roskildevejen, for først at lave tunnelerne. Vi arbejder i begge sider af vejen samtidigt, for at optimere arbejdet hermed. Når vi er færdige med tunnelerne, skal vi i gang med arbejdet i selve vejen, hvor der skal separatkloakeres, saneres ledninger og forberedes fjernvarmehovedledning.

Vi har valgt at lukke for Roskildevej på den angivne strækning i hele perioden, for at sikre dem som arbejder på pladsen, de bløde trafikanter samt sikre dem der, færdes på vejen nær udgravningen. Vi vurderer at der, med det arbejde som skal laves det næste halve år, bedst kan sikres mod uheld ved at stykket der arbejdes på, lukkes for gennemkørende trafik. At have et spor åbent på strækningen skiftevis i højre/venstre side, vurderes på baggrund af de tidligere erfaringer der har været med dette, ikke at være en sikker måde at håndtere etapen på.

Vi beklager de gener, som nedbrydning af tunnelen vil give for både trafikanter og beboere. Vi vil gå i dialog med de berørte beboere på strækningen.

Færdige etaper

Vi er nu færdige på flere dele af Roskildevej, og har åbnet op for trafik på strækningerne: 

  • Roskildevej mellem Kærup Industrivej og Præstøvej i begge retninger (etape B1)
  • Mellem Roskildevej 253 og Kærup Industrivej i nordgående retning (B3 højre)

Forsinkelser og hurtig nødplanlægning har præget Roskildevejsprojektet de seneste måneder

Igennem de seneste par måneder, har vi oplevet uforudsete hændelser som har gjort, at vi har været nødsagede til at udskyde nogle dele af projektet, herunder nedbrydning af tunnelerne, og lave hurtig planlægning, så vi fortsat kunne arbejde videre med andre etaper. 

På nogle dele af Roskildevej er vi rykket hurtigere frem end forventet og på andre dele, er vi desværre blevet meget forsinkede. 

Vi er generelt blevet forsinket på strækningen mellem Fredensvej og Tofteåsvej, grundet:

  • Meget vand i undergrunden, mellem Tofteåsvej og Netto som krævede sugespidser mm.
  • Lang afklaring blandt private ledningsejere vedr. mulig udskiftning/renovering af ledninger. Aftaler er første endeligt faldet på plads i starten af december.
  • Komplicerede udgravninger ifm. etablering af nye stik.

 
På den baggrund, har vi revurderet etapen på nogle punkter:

  • Kan vi etablerer pumpestationen på Tofteåsvej tidligere end planlagt? – det er nu valgt og pumpen er etableret.
  • Kan vi slå to deletaper sammen når/hvis tunnelnedbrydningen bliver en total nedbrydning? Eller fortsætte som planlagt med 2 deletaper.
  • Hvordan påvirker en total nedbrydning af tunnelen det øvrige arbejde.

Når vi arbejder med de store udgravninger, er det vigtigt, at vi planlægger arbejdet grundigt og sikrer de som arbejder på pladsen, ikke er i fare for at blive kørt ned. Derfor påvirker det også trafikken på Roskildevej meget, når vi opsætter afspærring og når vi flytter den til et nyt sted. 

Projekt-reference
Roskildevej